O jee, mijn hond heeft de hik!
Iedereen met een middenrif heeft weleens de hik. Baby’s, kinderen, volwassenen, maar ook huisdieren zoals honden. Het middenrif is een grote spier tussen de longen en de buik. Bij elke hik wordt deze spier even wat korter. De hik is onschuldig en gaat meestal vanzelf weer over. Maar net als voor mensen, kan het ook voor honden wel heel vervelend zijn. Kun je voorkomen dat je hond de hik krijgt? En als hij het dan toch heeft, kun je er dan wat aan doen om het te stoppen? Je leest het in dit kennisbankartikel van Dierenapotheek.nl
Hoe ontstaat de hik bij honden?
Net als bij mensen, ontstaat de hik bij honden meestal door te gulzig eten of te veel en te snel drinken. Ook wanneer je hond iets te enthousiast aan het spelen is kan de hik ontstaan. In enkele gevallen kan de hik bij honden komen door een overgevoeligheid voor bepaalde voeding.
Kan de hik bij honden worden voorkomen?
Om te voorkomen dat je hond te gulzig eet, waardoor dus de hik kan ontstaan, kun je een speciale anti-schrok voerbak gebruiken. Door de speciale vorm van de voerbak is het voor de hond lastiger om in één keer een grote hoeveelheid voer naar binnen te werken. Hierdoor gaat hij automatisch langzamer eten en beter kauwen. Bovendien wordt voorkomen dat er te veel lucht wordt ingeslikt door de hond.
Houdt je hond wel van een spelletje en een beetje extra uitdaging? Ga dan voor de Interactive Food Maze van AFP.
Naast dat rustig eten voorkomt dat je hond de hik krijgt, heeft het ook een positieve bijdrage op het gebit. Bovendien zal je hond, door langzamer te eten, sneller een vol gevoel krijgen. Hij zal dus ook minder eten, waardoor het maagdarmstelsel minder snel overbelast raakt en er minder kans is op overgewicht.
Mijn hond heeft de hik, wat kan ik doen?
Wanneer jouw hond de hik heeft kan je eigenlijk weinig doen, doorgaans gaat de hik vanzelf over. Komt je hond naar je toe dan kun je wat extra aandacht geven en je hond afleiden ook een klein hapje of snack kan helpen. Kruipt je hond weg? Dan kun je je viervoeter beter even met rust laten. Wanneer de hik lang aanhoud of vaak terugkomt is het verstandig om conctact op te nemen met jouw dierenarts.
Bij hoge uitzondering kan het voorkomen dat de hik erg lang doorgaat of regelmatig terugkomt. In dat geval is het verstandig om contact op te nemen met je dierenarts. Heb je een vraag over de hik bij de hond of een van de producten van Dierenapotheek.nl? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!
Verwante artikelen
Intelligentiespellen voor je hond
Voor vragen zijn wij elke werkdag telefonisch te bereiken of via [email protected].
Klantbeoordeling: 9/10 uit 2361 beoordelingen
Deskundigheid van een dierenarts
Veilig en betrouwbaar bestellen
Dagelijkse verzending (ma t/m vr)
Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95