Zoek op categorie
Categorieën
Categorieën
Categorieën
Categorieën
Categorieën
Categorieën
Gratis verzending vanaf €59,95 NL en BE
Meer dan 2.000 producten
Vlooien en teken bij honden
Tegenwoordig komen vlooien en teken bij honden het hele jaar voor. Daar wil je natuurlijk snel iets aan doen. Een vlooienallergie of vlooienplaag voorkom je met goede bescherming. Ook is de kans kleiner dat je hond de ziekte van Lyme oploopt. Je hond zal je er dankbaar voor zijn!
1-16 van de 34 resultaten worden getoond
Vlooien- en tekenmiddelen voor honden
In ons assortiment hebben we verschillende vlooien- en tekenmiddelen voor honden. Voor de volwassen hond en pup zijn er verschillende vlooien- en tekenmiddelen verkrijgbaar, maar het is wel van belang dat je het juiste middel tegen vlooien en teken kiest. Wacht niet te lang met het bestrijden van vlooien en teken bij jouw hond en gebruik bijvoorbeeld Spot-On druppels voor honden, een Scalibor Protectorband, de Seresto vlooien- en tekenband en een omgevingsspray. Wij adviseren je om zorgvuldig de bijsluiter te lezen voordat je het vlooien- en tekenmiddel gaat gebruiken bij jouw hond. In onze kennisbank lees je meer over het bestrijden van vlooien en teken.
Vlooien bij honden
Vlooien komen bij honden helaas vaak voor. Deze kleine insecten leven van bloed. Er zijn verschillende soorten vlooien bij honden. Vlooien nestelen zich bij honden het liefst op warme, beschutte plekjes tussen het haar van je hond. Het beetje speeksel dat de vlo bij het bijten in de huid achterlaat, veroorzaakt de jeuk. Opvallend is dat deze jeuk zich vaak ter hoogte van de achterhand van de hond bevindt. Wil je weten wat het beste vlooienmiddel voor honden is? Lees dan hier alles over onze vlooienmiddelen voor honden.
Hoe herken je vlooien bij je hond?
Wanneer je hond ineens opspringt en zich daarna gaat krabben of gaat rollen, kan het zijn dat hij vlooien heeft. Vlooien kunnen zich goed verstoppen en zijn met het blote oog dan ook vrijwel niet te zien. Het is dan ook goed om de huid van jouw hond regelmatig te checken. Check vooral goed bij de buik en de binnenkant van de achterpoten. Vind je rode, vurige vlekjes op de huid van jouw hond? Dan kan dit duiden op een vlooienbeet. Til ook het haar op om te zien of je kleine beestjes ziet lopen. Een vlooienkam kan je hierbij helpen. Heeft jouw hond vlooien? Dan kun je deze op verschillende manieren bestrijden.
Vlooienband honden
Een vlooienband als de Seresto vlooien- en tekenband is een van de meest gebruikte middelen om vlooien te bestrijden. Dit omdat het veilig, effectief en doorgaans lang werkzaam is. De Seresto vlooienband is voor zowel kleine als grote honden.
Anti-vlooienshampoo
Naast een vlooienband voor honden heb je ook speciale anti-vlooienshampoo voor honden. Het aanbrengen van een shampoo is bewerkelijk, maar een veilig en zeer effectief alternatief. Heeft jouw hond last van acute vlooienbesmetting, dan is anti-vlooienshampoo vaak een snel werkzaam middel.
Vlooiendruppels
Naast de vlooienband, worden ook vlooiendruppels veel gebruikt. Dit is een heel diervriendelijke vorm om vlooien te bestrijden én te voorkomen. Vlooiendruppels zitten in een makkelijke vlooienpipet voor honden. Met deze pipet kun je makkelijk een aantal druppels aanbrengen in de nek van je hond. Hiermee is jouw hond voor een aantal weken beschermd tegen vlooien. Naast de vlooienpipet voor je honden is het van belang alle dieren in een huishouden tegelijkertijd te behandelen.
Teken bij honden
Naast vlooien zijn ook teken vervelende beestjes bij honden. De teek is een kleine, spinachtige parasiet. Wanneer een teek zich bevindt op de huid van jouw hond, graaft hij zich als het ware in en zuigt hij zich vol met bloed. Daarom worden teken ook vaak bloedzuigers genoemd. Eenmaal gevuld met bloed laat de teek zich vaak vanzelf weer los. Het kan zo zijn dat de teek vervelende ziektes overbrengt aan jouw hond. Dit gebeurt als de teek zelf besmet is.
Welke tekenziektes bij honden zijn er?
De meest bekende ziekte die teken bij honden kunnen overbrengen is de ziekte van Lyme. Deze wordt niet door de teek, maar een bacterie die de teek met zich mee kan dragen, veroorzaakt. Voor mensen is deze ziekte gevaarlijker dan voor honden. Teken kunnen bij honden wel andere ziektes overbrengen. Deze ziektes zijn Babesiose (piroplasmose, tekenkoorts) en Ehrlichiose (rickettsiose). Bij tekenkoorts krijgen de honden hoge koorts, ernstige bloedarmoede en vaak ook geelzucht. De urine wordt rood of groen. De symptomen bij rickettsiose zijn hoge koorts, sloomheid, geen eetlust, opgezette lymfeklieren en bloedingen. Heeft jouw hond deze klachten? Dan moet er snel ingegrepen worden.
Hoe verwijder je een teek bij een hond?
Het is belangrijk dat je jouw hond regelmatig checkt op teken. Heb je een teek gevonden? Dan dien je deze spoedig te verwijderen met behulp van een tekenhaak, tekentang of tekengrijper. Het is hierbij belangrijk dat je de teek niet verdooft. Hierdoor kan de teek namelijk de inhoud van zijn speekselklieren (welke mogelijk besmet zijn) in de huid van je hond achterlaten.
Tekenpreventie voor honden
Het beste middel tegen teken bij honden? Bij teken geldt: voorkomen is beter dan genezen. Zorg er daarom voor dat je hond goed is beschermd tegen teken. Hiervoor zijn diverse producten verkrijgbaar, zoals Spot-On (druppels) en tekenbanden.
Vlooien- en teken bestrijden bij honden - verschillende merken
In ons assortiment hebben we verschillende soorten merken vlooien- en tekenmiddelen voor honden. Zo kun je bij ons terecht voor onder andere de volgende merken:
- Advantage
- Defencare
- Effipro
- Frontline
- Frontline Combo
- Indoor-X
- Prac-tic
- Scalibor
- Seresto
- Wirtz Farma
Relevante items over het bestrijden van vlooien en teken bij honden
Wil jij meer te weten komen over vlooien en teken bij honden? Lees dan onderstaande relevante items:
Meer informatie over vlooien en teken bij honden
Ons assortiment producten voor vlooien en teken bij honden is met zorg samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en een farmaceutisch expert. Weet jij nog niet welk product voor vlooien en teken geschikt is voor jouw hond? Of kun jij een bepaald product niet vinden, ontbreekt het in de webshop of heb je een vraag over een bepaald geneesmiddel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!