Zoek op categorie
Categorieën
Categorieën
Categorieën
Categorieën
Categorieën
Categorieën
Gratis verzending vanaf €59,95 NL en BE
Meer dan 2.000 producten
Hartsupplementen voor honden
Hartsupplementen voor honden worden gebruikt om de gezondheid van het hart en de bloedsomloop te ondersteunen. Deze supplementen bevatten ingrediënten die de hartfunctie bevorderen en de gezondheid van de bloedvaten verbeteren. Het is belangrijk om alleen supplementen te geven die speciaal zijn ontworpen voor honden en alleen onder begeleiding van een dierenarts.
Showing all 4 results
Vraag, advies of hulp nodig? Kies het onderwerp waar je vraag over gaat. Kom je er niet uit, neem dan contact met ons op.
Wat zegt de temperatuur van mijn hond?
Net als bij mensen is de temperatuur een goede indicatie voor de gezondheid. De normale temperatuur van een hond ligt rond de 38°C en 39°C graden. Dit kan per hond én per ras nog wel eens verschillen. Het is belangrijk om de ‘standaardtemperatuur’ van jouw hond te weten, zo kan je goed inschatten of een hogere of lagere temperatuur een indicatie is voor een verandering in de gezondheid. Meet de temperatuur van jouw maatje op een rustmoment, niet vlak na inspanning of na het zonnen. Zo weet je welke temperatuur normaal is voor jouw maatje en kan je bij een verhoogde of verlaagde temperatuur aan de bel trekken bij de dierenarts. Wat zijn de oorzaken van hoge- of lage temperaturen? Hoe meet ik de temperatuur van mijn hond? Lees meer over de temperatuur van je hond…
Mag mijn hond chocolade?
Er zijn verschillende oorzaken van hartproblemen bij honden, ook chocolade kan zorgen voor hartproblemen. Daarom is het belangrijk nooit chocolade te geven aan je hond, ook geen kleine stukjes. Chocolade bevat de stof theobromine die giftig is voor honden en katten. Theobromine is familie van cafeïne en werkt in op het zenuwstelsel en hart en bloedvaten. Omdat de stof in tegenstelling tot de mens niet snel wordt afgebroken bij honden blijft het circuleren kan het zorgen voor onrust, braken, trillen, epileptische aanvallen, hartritme stoornissen en zelfs een coma. Wanneer je vermoed dat jouw maatje chocolade heeft gehad, neem dan zo snel mogelijk contact op met de dierenarts. Lees hier meer over chocoladevergiftiging bij honden…