Gebitsverzorging bij je hond

Gebitsproblemen behoren tot de meest voorkomende ziekten bij volwassen honden. Maar liefst 80% van alle honden boven de drie jaar heeft gebitsproblemen. Wanneer bacteriën blijven plakken aan het tandoppervlak vormen ze een gebroken witte, plakkerige laag, tandplak. Als tandplak niet wordt verwijderd, kan dit binnen 24 uur worden omzet in tandsteen, een bruine, grove aanslag op de tanden. Tandsteen kan leiden tot infecties, bloedingen en geïrriteerd tandvlees. Tandpak beschadigd het tandvlees en andere structuren die de tanden verbinden, zoals gewrichtsbanden en botten. Als het niet wordt behandeld, kunnen de tanden los komen te zitten en uiteindelijke uitvallen.

Tandenpoetsen bij je hond

Zoals jij elke dag je tanden poetst, zo moet je bij je hond ook de tanden poetsen. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar tanden poetsen voorkomt problemen aan het gebit. Door de tanden van je hond goed te poetsen voorkom je een hoop ellende en een hoge rekening bij de dierenarts.

Blijvend gebit van je hond

Het gebit van een hond ziet er heel anders uit als dat van jou en mij. Dat komt omdat honden afstammen van de wolf en gebit nodig hadden om hun prooi te verslinden. Het blijvend gebit van je hond bestaat uit 42 elementen, 12 snijtanden, 4 hoektanden en 26 kiezen. De vorm van het gebit kan er per ras verschillend uitzien door de vorm van de schedel, maar in de basis zijn hondengebitten gelijk.
Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 2361 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

98% van onze klanten beveelt ons aan
Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van tips en informatie bij (mogelijke) andere aandoeningen bij honden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.